Vermoeidheid


vermoeidheid

Ben je vaak moe en snel geïrriteerd? Het is fijn om te weten wat de onderliggende oorzaken zijn van deze aandoeningen.

Hormonale schommelingen, een slechte reactie van het immuunsysteem, virale/bacteriële infecties, chronische darmklachten, voedingstekorten, slaapproblemen zijn de bijdragende factoren van de vermoeidheid.

Voedingsintolerantie

Een van de meest voorkomende voedselgevoeligheden van tegenwoordig is bijvoorbeeld een gluten gevoeligheid. Lactose intolerantie en intolerantie voor andere veel voorkomende allergenen kunnen ook de oorzaak zijn van chronische vermoeidheidsklachten.  Ik raad je aan om voedingsintolerantie test te laten doen om te bepalen waarvoor je gevoelig bent en deze producten uit je dieet verwijderen.

Verstoorde darmflora

Een gebrek aan gezonde darmbacteriën is nu gebonden aan het begin van aandoeningen zoals: voedsel allergie, prikkelbare darmsyndroom (PDS),  gewijzigde hormoonproductie, chronische en auto-immuun  ziektes, depressie (1), overgewicht, bacteriële infecties zoals H.Pylori.

Slaaptekort

De meeste volwassenen hebben tussen 7-9 uur slaap nodig, elke nacht, om zich op hun best te voelen. Naast rust, maakt ons lichaam tijdens het slapen de belangrijkste hormonen: groeihormoon en melatonine. 

Schommelingen van de bloedsuikerspiegel

De meeste mensen hebben schommelingen in de bloedsuikerspiegel.  Ze zijn zich er niet eens van bewust dat dit een belangrijke bijdragende factor is voor hun gezondheidsproblemen en gebrek aan energie. De kans is groot dat als je altijd moe bent, je bloedsuiker iets mee te maken heeft.