Pompoencurry

Ingredienten

  • 1 grote pompoen + een halve liter water
  • 1 ½ -2 biologische kruidenbouillonblokjes
  • Ca 400 gr rundergehakt
  • 2 grote uien, 2 flinke tenen knoflook
  • 2 grote winterwortelen
  • 1 biologische paprika
  • 1 broccoli, 1 prei, een hand tuinbonen, en wat je verder nog aan groenten in huis hebt. Maar doe er in elk geval wel courgette door.
  • Gemalen gember, kurkuma, kerrie, peper, bieslook, peterselie
  • Zilvervliesrijst (geen snelkook of parboiled) of quinoa

Bereiding pompoensaus:

Pompoen in stukken snijden (met de schil) en in een laagje water circa 10 minuten laten koken. Voeg bouillonblokjes toe en wat meer water. Als de pompoen gaar is pureren. Ik pureer niet alles, laat er stukken in zitten.

In een andere pan ui, knoflook en gehakt aanbraden. Als gehakt bruin is de andere groentes erbij in doen.  Kort gaar laten worden en alle kruiden en specerijen er naar smaak door doen. Op het laatst de pompoensaus erdoor doen. Opdienen met zilvervliesrijst of quinoa.

I.p.v. gehakt kokosmelk kan gebruikt worden voor de vegetarische versie.