Koude soep met eieren

Voor warme dagen

Russische koude soep (Okroshka)

 

 

 

Bereidingstijd:

30-60 minuten

 

Ingrediënten voor 2 personen:

1/2 liter kefir of volle yoghurt (kan met gekookt koud water gemengd worden)
4 radijsjes
2 st van lente-uitjes
2 eieren, gekookt
2 (gekookte) aardappels
1 eetl dille
1 theel. mosterd
1/2 komkommer
zout en eventueel een scheutje van azijn naar smaak

vlees/ham naar behoefte

 

Voorbereiding:

Kook aardappels en eieren

 

Bereidingswijze:

Snijdt alle groenten in kleine blokjes, aardappels zonder de schil

Hak de dille fijn (gebruik eventueel diepvriesdille).
Prak de gepelde eieren.

Roer al deze ingredienten

Kefir met water kunt je apart maken (en eventueel in de koolkast bewaren – 1 dag)

 

Serveertips

Roer al deze ingredienten door in de kefir en breng deze koude soep op smaak met een beetje mosterd, mayonnaise en/of een scheutje azijn. In plaats van azijn kunt je kombucha (gefermenteerde thee) gebruiken voor een pittige zure smaak en voor je gezonde darmbacterien.
Prijatnovo appetita! Eet smakelijk!

 

Gezondheidstips:

 

Een koude aardappel bevat zogenaamd ‘resistent zetmeel’. Deze koolhydraten worden niet goed verteerd door ons lichaam maar wel door de bacterien in de dikke darm.   Daardoor worden ze niet als glucose opgenomen in onze bloedbaan maar komen ze min of meer onverteerd aan in onze darmen, een ideale voeding voor gezonde darmbacterien, een pre-bioticum.

Kook een aardappel nooit met zout in het water. Het zout onttrekt het kalium aan de aadrappel. Mensen met overgewicht, verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes moeten liever warme aardappelen laten staan. Ze kunnen met mate koude aardappelen eten. Een aardappel die gecombineerd is met een ei is een van de beste eiwitcombinaties om te eten.

 


Wilt u professioneel hulp?

Gratis consult van 30 minuten

Contact Opnemen