Orthomoleculaire geneeskunde


orthomoleculair geneeskunde
Orthomoleculaire geneeskunde

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

  • Een doel van orthomoleculaire geneeskunde is de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen, vetzuren en andere noodzakelijke voedingsstoffen.
  • De orthomoleculaire therapie gericht op de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen met behulp van natuurlijke stoffen.
  • Een orthomoleculaire therapeut kijkt breeder naar de klachten van de client zoals verbinding tussen darmflora en hersenen, onverwerkte emoties, laaggradige ontstekingen, aanwezige virussen of ongezonde eetpatroon.

Denk hierbij niet alleen aan de macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten vitaminen, mineralen, spoorelementen enzovoorts. Zijn deze stoffen onvoldoende in het lichaam aanwezig door ongezonde voeding of verstoorde darmflora, dan kunnen er klachten ontstaan.

Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Meer informatie over onderzoeken met voedingssupplementen  kunt je hier lezen.

Een tekort aan voedingsstoffen kan ontstaan door het gebruik van niet altijd gezonde voeding of tijdens een ziekte en/of een bepaalde periode in je leven. Denk bijvoorbeeld aan extra vitamine C bij griep en verkoudheid, extra foliumzuur bij zwangerschap, visolie bij huidproblemen, probiotica bij darmklachten, depressie of lage immuniteit enz.

Orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij diverse uiteenlopende klachten en aandoeningen die vaak chronisch van aard zijn. Orthomoleculaire geneeskunde kan ook preventief worden ingezet, bijvoorbeeld om jouw energiepeil te verbeteren, de kans op het ontstaan van ziekten te verminderen en het verouderingsproces te vertragen.

Orthomoleculaire arts of therapeut werken samen met een laboratorium en zorgverleners om nog beter een client te kunnen helpen.

We werken samen met een laboratorium RP Analytics, fysiopraktijk Valkfysio en andere zorgverleners om breder te kunnen kijken naar de hele mens.

Als iemand vaak ziek is, chronisch moe of bepaalde chronische aandoeningen heeft het is geen zin om symptomen te behandelen. We kijken dieper zoals darmflora en hormonale storingen bijvoorbeeld. Daarom laboratorium onderzoeken en uitgebreide vragenlijsten zijn onmisbaar in onze orthomoleculaire therapie.

Wat is een orthomoleculaire geneeskunde? Hier kun je een filmpje kijken.

Voor een professioneel advies neem contact met mij op