Orthomoleculaire geneeskunde


Orthomoleculaire geneeskunde

Bent je altijd moe, slaperig of zijn er onverklaarde lichamelijke klachten?

Hopelijk, de orthomoleculaire geneeskunde is het antwoord waar je naar op zoek bent

Wat is de orthomoleculaire geneeskunde?

  • Orthomoleculaire geneeskunde is een van de alternatieve geneeskunde. Een vorm van genezing die rekening houdt met de hele persoon (holistische benadering) – lichaam, geest, emoties en voeding.
  • Een doel van de orthomoleculaire geneeskunde is de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen, vetzuren en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Wat doet orthomoleculaire arts/therapeut?

  • Orthomoleculaire therapie is gericht op het bevorderen van gezondheid en/of het herstellen van ziekteprocessen met behulp van natuurlijke stoffen.
  • Een orthomoleculaire arts of therapeut kijkt breder naar de klachten van de client zoals de relatie tussen darmflora en hersenen, onverwerkte emoties, laaggradige ontstekingen, aanwezige virussen of ongezonde eetpatroon.

Wanneer wordt de orthomoleculaire therapie gebruikt?

  • De orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij diverse uiteenlopende klachten en aandoeningen die vaak chronisch van aard zijn.
  • Een tekort aan voedingsstoffen kan ontstaan door het gebruik van niet altijd gezonde voeding of tijdens een ziekte en/of een bepaalde periode in je leven. Denk bijvoorbeeld aan extra vitamine C bij griep en verkoudheid, extra foliumzuur bij zwangerschap, visolie bij huidproblemen, probiotica bij darmklachten, depressie of lage immuniteit enz.
  • Orthomoleculaire geneeskunde kan ook preventief worden ingezet, bijvoorbeeld om het energiepeil te verbeteren, de kans op het ontstaan van ziekten te verminderen en het verouderingsproces te vertragen.

orthomoleculair arts

Wetenschappelijke onderzoeken

Wetenschappelijke bewijs van de orthomoleculaire geneeskunde

Zijn er wetenschappelijke onderzoeken van de orthomoleculaire geneeskunde?

Ik bent wat ik eet!?

  • Niet waar. Je bent eigenlijk wat je verteert. Je darmen moeten in goede conditie zijn om al het goeds (of verkeerds) dat je naar binnenwerkt op te nemen in jouw lichaam. Jouw darmen zijn daarom de poort naar een goede gezondheid!
  • Dat betekent dat voedingssupplementen zijn niet altijd gunstig als je darmen de voedingsstoffen niet kunnen opnemen
  • Heb je gezonde darmen? Doe de test.

orthomoleculair arts

Ik ben wat ik eet?

Nee – Je bent wat je kunt verteren!

Hoe werkt een orthomoleculaire arts of therapeut?

De orthomoleculair arts of therapeut werkt samen met een laboratorium en/of met zorgverleners om een client nog beter te kunnen helpen.

In mijn praktijk, Slimline Limburg werken we samen met een laboratorium RP Analytics, fysiopraktijk Valkfysio en andere zorgverleners om breder te kunnen kijken naar de hele mens.

Bij behandelingen ligt de nadruk op voeding en voedingssupplementen, die worden ingezet als medicijn. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de leefstijl van de mens.

Orthomoleculair geneeskunde

De orthomoleculaire therapie

Wat is de orthomoleculaire therapie?

Als iemand chronische aandoeningen heeft, vaak ziek en/of chronisch moe is, dan heeft het geen zin om symptomen te bestrijden.

In mijn praktijk kijken we dieper naar bijvoorbeeld voeding, darmen, darmflora en hormonale storingen. Daarom zijn laboratorium onderzoeken en uitgebreide vragenlijsten onmisbaar in onze orthomoleculaire therapie.

Heeft u een auto-immuunziekte zoals artritis, Hashimoto, Graves of MS? Heeft u last van de darmen? Wilt u meer energie? Of gewoon vragen stellen aan een deskundige?

Neem dan contact met mij of stuur een email voor een uitgebreide vragenlijst naar info@slimlinelimburg.nl

orthomoleculair arts
Drs Elena Karnaukhova – Hiel
Gezondheidswetenschapper
Voeding & Orthomoleculaire therapeut
Maastricht regio

Voor een professioneel advies neem contact met mij op. Online consulten zijn mogelijk.

Wat is de orthomoleculaire geneeskunde? Hier kun je een filmpje kijken.