Orthomoleculaire geneeskunde


alternatieve geneeswijzen maastricht
alternatieve geneeswijzen limburg

alternatieve geneeswijzen in maastricht

Orthomoleculaire geneeskunde is een deel van alternatieve geneeswijzen

Bent je altijd moe, slaperig of zijn er onverklaarde lichamelijke klachten?

Hopelijk, de orthomoleculaire geneeskunde is het antwoord waar je naar op zoek bent.

Wat is de orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is een van de alternatieve geneeskunde. Een vorm van genezing die rekening houdt met de hele persoon (holistische benadering) – lichaam, geest, emoties en voeding.

Een doel van de orthomoleculaire geneeskunde is de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen, vetzuren en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Wat doet orthomoleculaire arts/therapeut?

Orthomoleculaire therapie is gericht op het bevorderen van gezondheid en/of het herstellen van ziekteprocessen met behulp van natuurlijke stoffen.

Een orthomoleculaire arts of therapeut kijkt breder naar de klachten van de client zoals de relatie tussen darmflora en hersenen, onverwerkte emoties, laaggradige ontstekingen, aanwezige virussen of ongezonde eetpatroon.

Wanneer wordt de orthomoleculaire therapie gebruikt?

De orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij diverse uiteenlopende klachten en aandoeningen die vaak chronisch van aard zijn.

Een tekort aan voedingsstoffen kan ontstaan door het gebruik van niet altijd gezonde voeding of tijdens een ziekte en/of een bepaalde periode in je leven. Denk bijvoorbeeld aan extra vitamine C bij griep en verkoudheid, extra foliumzuur bij zwangerschap, visolie bij huidproblemen, probiotica bij darmklachten, depressie of lage immuniteit enz.

Orthomoleculaire geneeskunde kan ook preventief worden ingezet, bijvoorbeeld om het energiepeil te verbeteren, de kans op het ontstaan van ziekten te verminderen en het verouderingsproces te vertragen.

Zijn er wetenschappelijke onderzoeken van de orthomoleculaire geneeskunde?

alternatieve geneeswijzen limburg

natuurarts limburg

Ik bent wat ik eet!?

  • Niet waar. Je bent eigenlijk wat je verteert. Je darmen moeten in goede conditie zijn om al het goeds (of verkeerds) dat je naar binnenwerkt op te nemen in jouw lichaam. Jouw darmen zijn daarom de poort naar een goede gezondheid!
  • Dat betekent dat voedingssupplementen zijn niet altijd gunstig als je darmen de voedingsstoffen niet kunnen opnemen
  • Heb je gezonde darmen? Doe de test.

Hoe werkt een orthomoleculaire arts of therapeut?

alternatieve geneeswijzen maastricht limburg

natuurarts limbur

De orthomoleculair arts of therapeut werkt samen met een laboratorium en/of met zorgverleners om een client nog beter te kunnen helpen.

In mijn praktijk, Slimline Limburg werken we samen met een laboratorium RP Analytics, fysiopraktijk Valkfysio, hypnotherapeut en andere zorgverleners om breder te kunnen kijken naar de hele mens.

Bij behandelingen ligt de nadruk op voeding en voedingssupplementen, die worden ingezet als medicijn. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de leefstijl van de mens.

Wat is de orthomoleculaire therapie?

orthomoleculair arts limburg

voedingsdeskundige maastricht

Als iemand chronische aandoeningen heeft, vaak ziek en/of chronisch moe is, dan heeft het geen zin om symptomen te bestrijden.

In mijn praktijk werk ik holistisch. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken en niet verschillende onderdelen van het lichaam.

Als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt kijk ik dieper naar de oorzaak bijvoorbeeld voeding, darmen, darmflora, hormonale storingen of verborgen emoties.

Laboratorium, energetische onderzoeken en uitgebreide vragenlijsten zijn onmisbaar in de holistische orthomoleculaire therapie.

Heb je een auto-immuunziekte zoals artritis, Hashimoto, Graves of MS? Heb je last van je darmen? Wil je meer energie? Of gewoon vragen stellen aan de deskundige?

Neem dan contact met mij op. Online consulten zijn uiteraard mogelijk.

orthomoleculair arts
Drs Elena Karnaukhova – Hiel
Gezondheidswetenschapper
Voeding & Orthomoleculaire geneeskundige
Maastricht regio

Wat is de orthomoleculaire geneeskunde? Hier kun je een filmpje kijken.

Een wegwijs in de jungle van supplementen

Supplementen kopen, maar welke? Soms is het lastig zelfs voor mij hoor maar gelukkig is het mijn beroep – orthomoleculaire geneeskunde 🙂

Mocht je hulp nodig hebben om juiste supplementen te zoeken of goede alternatieven: ik help je graag 🙂 .

alternatieve geneeswijzen limburg

natuurarts limburg


1 Comment

  1. M.paulssen Paulssen

    Hallo, ik heb burn-out met angst en flinke onrust klachten. Ook veel last van maag en darm. Wat kunt u voor mij betekenen? Heeft u een alternatief voor antidepressiva? Hoor graag van u
    Groet Marlies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


','' ); } ?>