Ontlasting onderzoek


ontlasting onderzoek

  • Bij chronische en vage darmklachten en/of vermoeidheid, hormonale disfuncties en huidklachten  geeft dit programma snel aan of deze veroorzaakt worden door een verstoorde darmflora, een verzwakt afweersysteem, ontstekingen en/of een voedselintolerantie.

 

  • De programma “Basisscreening darm” bestaat  uit een combinatie van bepalen onderzoeken en testen met o.a. Virulente factoren, SIgA, ß-Defensine 2, α-1-Antitrypsine en EPX. 

 

  • Deze combinatie biedt een overzicht van de functie en samenstelling van de inhoud van de darm. Daarnaast wordt er ook een duidelijk beeld gevormd van de kwantitatieve samenstelling betreffende de darmflora.

 

  • De menselijke darmen worden bevolkt door micro-organismen die men de darmflora noemt. In een gezonde darm houden deze micro-organismen elkaar goed in balans. Ze voorkomen zo dat ziekteverwekkende ofwel pathogene organismen zich in de darm kunnen nestelen en ook vermenigvuldigen.

 

  • Door verschillende oorzaken kan de darmflora echter danig ontregeld raken. Met behulp van de ontlasting onderzoek kunnen deze verstoringen in de flora aan het licht worden gebracht. Er wordt hiervoor van micro-organismen – de aërobe flora, anaërobe flora en schimmels – bepaald hoe groot hun aantal is. Verder leveren deze testen ook waarden voor de consistentie en kleur van de ontlasting, de zuurgraad of pH-waarde van de ontlasting en de spijsvertering. Dit door het in de ontlasting aanwezig zijn van spiervezels, vetzepen en zetmeel.

Alle onderzoeken worden uitgevoerd door RP Vitamino Analytic.