Zijn koolhydraten ongezond?

koolhydraten

Kun je geloven dat een paar decennia geleden, vetvrij voedsel de woede was? Ik herinner me nog dat popcorn en pretzels “gezond” waren omdat die vetvrij waren. 

Tegenwoordig eten mensen veel meer koolhydraten dan vetten. Echter kan het menselijk lichaam bestaan ​​zonder koolhydraten.

Suiker en verwerkte koolhydraten kunnen ons gewicht en onze gezondheid ruïneren!

Veel producten zoals groene groenten, zeevruchten of eieren hebben geen koolhydraten.

Om te beginnen.

Laten we eens kijken naar de relatie tussen de inname van koolhydraten en de recente obesitas crisis.

Vanaf 1971 tot het jaar 2000 is de inname van koolhydraten voor zowel mannen als vrouwen toegenomen. Vanaf het midden van de jaren tachtig begon obesitas te groeien met ongekende snelheden.

Velen zeiden dat deze correlatie duidelijk bewijs was dat koolhydraten de schuld zijn.

Als de koolhydraten de enige oorzaak van gewichtstoename waren, dan zouden we ook moeten zien dat mensen met een koolhydraatbeperkt diëten meer gewicht verliezen dan die met een hoog of matig koolhydraat diet.

Studies

Een cruciale studie, gepubliceerd in 2009, beantwoordde deze vraag.

Uit een internationale studie in 18 landen in 2017 bleek dat een dieet met veel koolhydraten het risico op hart- en vaatziekten en mortaliteit verhoogt.

Eerst en vooral is de PURE-studie een prospectieve studie (zo veel zelfs dat het goed is in die tijd). Dit betekent dat de voorwaarden van de studie van tevoren zijn vastgelegd en dat ze de resultaten in de loop van de jaren hebben bekeken.

Het omvatte ook een groot aantal mensen, verspreid over 18 verschillende landen. Ze keken naar de verhouding koolhydraten en vetten in diëten over de hele wereld, en ook naar de soorten vetten (zoals verzadigd, meervoudig onverzadigd, enkelvoudig onverzadigd).

Conclusie

Uiteindelijk evalueerden ze hoe deze dingen beïnvloedden: Totale mortaliteit, en Cardiovasculaire mortaliteit

Er waren conclusies die aantoonden dat de hoogste koolhydraatgroepen in de studie eenvoudig hogere sterftecijfers hadden. Ze zagen ook dat de laagste vetgroepen ook de hoogste sterftecijfers hadden. Ze zagen ook dat de groep met het laagste verzadigde vet het grootste risico op hart- en vaatziekten had. 

Voor een professioneel advies neem contact met ons op.