Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten
Koolhydraatarm eten

Wat zijn de koolhydraten?

Koolhydraten zijn de suikers, zetmelen en vezels die worden aangetroffen in granen, fruit, groenten en melkproducten. Koolhydraten – een van de basisvoedselgroepen – belangrijk voor ons gezond leven.
Toch eten we tegenwoordig teveel ervan en dit heeft grote invloed op onze gezondheid.

Koolhydaartarm voedsel

  • Een koolhydraatarm voedingspatroon richt zich op niet-zetmeelhoudende groenten zoals: broccoli, groene bonen, boerenkool, groene salades
  • eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, eieren, kaas, noten en zaden, vetten (oliën, boter, olijven en avocado).

Voedingsdeskundige

Sterk bewerkte koolhydraatvoedingsmiddelen worden in dit eetpatroon beperkt of vermeden. Werk samen met een geregistreerde voedingsdeskundige die met u kan praten over uw huidige eetgewoonten en u kunt helpen bij het uitzoeken van het plan dat het beste voor u werkt.

keto dieet
Keto dieet

Keto dieet

Koolhydaartarm eten is ook ketogeen dieet genoemd. Het Keto dieet is een van de meest effectieve diëten die er bestaan als u uw bloedsuikerspiegel wilt onder controle houden, afvallen of meer energie krijgen. Kort gezegd: als u een Keto dieet volgt, eet u een dieet met weinig koolhydraten en veel vet vooral gezonde vet. Dat betekent vaarwel pasta en brood, hallo kaas en olie. Het is vrijwel het tegenovergestelde van wat we het hele leven hebben geleerd.

De voordelen van het koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm dieet is niets nieuws en worden al meer dan een eeuw in de medische gemeenschap voor verschillende doeleinden gebruikt.

Gebaseerd op decennia van onderzoek, zijn koolhydraatarme diëten gekoppeld aan voordelen zoals:

Ervaringen

Sandra (31), Heerlen – overgewicht

ik ben maar 5 weken bezig met het afslank programma en ik ben 4 kilo afgevallen en vier centimeters rond mij taillie afgenomen zonder dieet en zonder dat ik honger heb geleden.
Ik ben blij dat deze methode geen echt dieet is. Ik heb veel diëten in mijn verleden geprobeerd en kwam telkens na verloop van tijd weer aan. Elena leert me gezond te eten en meer bewust om te gaan met mijn eetpatroon en leefstijl.
Ik ben in jaren niet zo creatief bezig geweest met koken. Ik ontdekte dat koolhydraatvrij eten  gezond en lekker kan zijn.
Bovendien heb ik veel meer energie gekregen en zit lekker in mij vel.

Voor een persoonlijke advies neem contact met mij op

dietist