Artritis Behandeling

Artritis is een gewrichtsziekte die zwelling en pijn veroorzaakt bij de gewrichten. Artritis ofwel geclassificeerd als osteoartritis of reumatoïde artritis. Artrose treedt op wanneer het kraakbeen tussen de gewrichten slijt waardoor ontstekingen en pijn ontstaan.

Dit type artritis treedt meestal op in het vaakst gebruikt gewrichten , zoals knieën, heupen, rug en handen. Reumatoïde artritis (RA) wordt veroorzaakt door een auto-immuun disfunctie waar de witte bloedcellen vernietigen kraakbeen. De precieze oorzaak van RA is onbekend, maar het kan worden gerelateerd aan voedselallergieën, bacteriële infecties, spanning of overmaat zuur in het lichaam.

5 Top voedingsmiddelen voor artritis.

 1. Lijn en chia zaden

– Lijn en chia zaden zijn rijk aan omega-3 vetzuren en hebben anti-inflammatoire eigenschappen. Maal ze en voeg ze toe aan ontbijtgranen, salades of smoothies.

2.  Wild gevangen vis

–  Vis zoals zalm en makreel zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die zijn anti-inflammatoire en zal helpen te verminderen ontstekingen in de gewrichten.

3. Vezels

– Vezels trekken zuren en andere giftige stoffen in het spijsverteringsstelsel uit het lichaam. Proberen om 5-9 porties vezelrijk fruit en groenten per dag te krijgen.

4. Voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte

– Voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte helpen herstellen van beschadigde botten en kraakbeen.  De voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte: asperges, kool, knoflook en ui.

5. Bot Bouillon

– Echte bot bouillon bevat collageen die helpt gewrichten en weefsels opnieuw te bouwen. Probeer zelfgemaakte bot te gebruiken  geen winkel bot bouillon te gebruiken Probeer winkel gekocht bot bouillon te vermijden en kiezen in plaats  bouillon. Het is makkelijk te maken en geeft je optimale voedingsstoffen.

botten bouillon
Botten bouillon

Voedingsmiddelen te vermijden

Suiker

– Suiker is pro-inflammatoire, zuurproductie bevordert en kan artritis pijn verergeren.

Zuivel

– Gepasteuriseerde melk is een zuurproducerende middel en moet worden vermeden.

Gluten

– Gluten kan artritis-achtige pijn in de gewrichten veroorzaken bij sommige mensen en het is ook een gemeenschappelijk voedsel allergeen. Vermijd brood, pasta, of tarwe granen en andere voedingsmiddelen die gluten bevatten.

Transvetten

– Transvetten verhogen systemische ontsteking en kan de pijn toenemen. Vermijd gebak, verwerkt snacks, of fast food die transvetten bevatten.

Nightshades

– Deze groenten (tomaten, aardappelen, aubergines en paprika’s) bevatten solanine, die een allergische reactie bij sommige mensen met artritis kan leiden.

Top 5 Natuurlijke remedies voor artritis

Voedingsmiddelen voor artritis
Voedingsmiddelen voor artritis

1. Visolie

Een hogere dosis nodig van omega-3 vetzuren van visolie om ontsteking te verminderen.

2. Kurkuma 

Dit kan ook curcumine genoemd, de actieve ingrediënt in dit Midden Oosten kruid. Het is een krachtige anti-inflammatoire middel en vermindert pijn.

3. Proteolytische enzymen

Bromelaïne – gevonden in ananas, dit is een natuurlijke anti-inflammatoire middel.

4. Glucosamine

Specifiek voor artrose als het kraakbeen helpt te herbouwen  en pijn in de gewrichten te verminderen.

5. MSM

Anti-inflammatoire middel dat is hoog in zwavel om te helpen bij kraakbeen te herbouwen.

Nog een tip:

Drink 8 glazen water per dag om toxinen af te spoelen. Overweeg ook fietsen en/of zwemmen als de oefening, omdat ze gemakkelijk zijn voor de gewrichten en verbetering van de bloedcirculatie.